Yachtmaster Motor Cruising
Wij zijn de eerste Nederlandse school met goedkeuring voor de populaire Yachtmaster Motor Cruising cursussen. In Nederland staat dit certificaat gelijk aan het Klein Vaarbewijs 1 + 2, in het buitenland is het de opstap naar de vaarbevoegdheden voor megajachten. 

Preferred supplier Team Brunel in de Volvo Ocean Race
Voor EHBO, SRC, en Yachtmaster trainingen. 

Nieuwe RIB voor de hogere praktijklessen
Onze nieuwe lesboot is een Joker Clubman van 26 voet (8 meter) met een 300 pk Evinrude E-Tec buitenboordmotor. De boot is voorzien van een 4G breedband radar met Noord-boven stabilisatie, sidescanning sonar, twee 10 inch navigatiesystemen, AIS, actieve radarreflector en meer. 
De boot wordt voornamelijk gebruikt voor de Advanced Powerboat cursus en de nieuwe Tender Operator Training voor megajachten. Cursisten kunnen deze RIB na afloop van de cursus huren. 

Inland Waterways Helmsmans Course 
Alweer een primeur! Deze cursus richt zich op het varen met motorboten op binnenwater. Deze vaarlessen worden gegeven op kajuitboten van 10 tot 24 meter, in samenwerking met Veldman Yacht Charter te Sneek. Tijdens de tweedaagse vaarles gaan we in op het manoeuvreren in havens, passeren van sluizen, de motorcontrole en nog veel meer. 
Britten, Amerikanen en Australiërs kunnen hierna hun ICC aanvragen. 

Personal Water Craft - Waterscooters en Jetski's 
Terug van weggeweest: de 1-daagse RYA erkende cursus voor het varen met waterscooters. Wij geven les op de Yamaha SuperJet. 
Dit certificaat is verplicht voor de gebruikers van de waterspeeltjes op megajachten onder Britse vlag. 

Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe cursussen en nieuwe lesdata: